علت شب ادراری

برای اغلب کودکان مبتلا به شب ادراری نمی توان یک علت اختصاصی را مشخص نمود. عوامل روانشناسی می توانند علت اصلی بروز مشکل در خانواده های بی انسجام یا سهل انگار باشند، والدینی که هرگز در جهت آموزش آداب تخلیه تلاش صحیح به عمل نیاورده اند. در این موارد معمولا سایر نشانه های سهل انگاری نیز گزارش می گردد.

درمان

برای درمان یا ترک شب ادراری دو راه وجود دارد:

1 ـ درمان دارویی

دارو های مورد استفاده در درمان شب ادراری اغلب، داروهای مربوط به سیستم عصبی می باشند و با عوارضی همراه هستند.

ایمی پرامین(ضد افسردگی) و دسموپرسین (هورمونی) در درمان شب ادرای موثر شناخته شده اند.

در صورتی که درمان شرطی سازی، غیر عملی یا ناموفق باشد؛ بسیاری از مطالعات موفقیت 40 تا 60% را در درمان دارویی اثبات نموده اند، گرچه میزان عود (برگشت دوباره شب ادراری) بسیار بالاست. ساز و کار عملکرد ایمی پرامین در درمان شب ادراری ناشناخته است و به علت احتمال بروز بهم خوردن ریتم قلبی ناشی از مصرف ایمی پرامین، می توان قبل از شروع درمان برای در نظر گرفتن اختلالات ریتم زمینه ای یک نوار قلبی انجام داد.                                                         

ايمي پرامين

براي رفع بيماري افسردگي و نيز شب‌ادراري در كودكان 6 تا 12 سال  تجويز مي‌شود.

عوارض جانبی: خشكي دهان، خواب آلودگي، تاري ديد، يبوست، تهوع، اشكال در ادرار كردن، عوارض قلبي ـ عروقي، واكنش‌های ازدياد حساسيت، اختلالات رفتاري، اختلالات حركتي، تداخل در فعاليت جنسي، تغييرات قند خون، افزايش اشتها و وزن و عوارض اندوكرين مثل ژنيكوماستي، اختلالات خوني و هيپوناترمي از عوارض جانبي دارو هستند.

دسموپرسین

رده دارویی: هورمونی

شکل دارویی: اسپری

دسموپرسین برای درمان دیابت بی‌مزه نوروژنیک، شب ادراری اولیه (با غلظت طبیعی ادرار)، پرنوشی موقت و پر ادراری همراه با تروما یا جراحی در ناحیه هیپوفیز، بیماری فونویل براند نوع I و هموفیلی خفیف نوع A بکار می‌رود.

عوارض جانبی: خواب آلودگی، تهوع، افزایش وزن و افزایش خفیف فشار خون در برخی بیماران دیده می‌شود.

2 ـ درمان با روش شرطی سازی

اساسی ترین و قطعی ترین روش درمان شب ادراری در دنیا شناخته شده است و با توجه به موجود بودن در منابع علمی پزشکان، مورد تایید همه آنها است. در کشورهای پیشرفته ابتدا از این روش برای درمان و ترک شب ادراری استفاده می کنند که متاسفانه در کشور ما این قضیه دیده نمی شود و باید برای حل این مشکل فرهنگ سازی صورت پذیرد. این روش بدون ضرر و عوارض می باشد و احتمال عود پس از درمان بسیار اندک می باشد. در این روش والدین باید با کودک همکاری لازم را داشته باشند. نتیجه استفاده از این روش، تشخیص پر شدن مثانه توسط کودک و عادت کردن برای بیدار شدن بلافاصله با پر شدن مثانه است. درمان با استفاده از دستگاه پی ام (دستگاه هشداردهنده شب ادراری)، انجام می شود و برای کودکانی استفاده می شود که مشکل فیزیولوژیک ـ کلیه یا مثانه نداشته باشند و معمولا قبل از استفاده از درمان دارویی پیشنهاد می شود.قطعیت درمان با این روش بالای 85 درصد است.

این دستگاه با مجوز وزارت بهداشت و درمان ـ اداره کل تجهیزات پزشکی بشماره 326305 /664  به  تاریخ 1392/11/27عرضه می شود.

پروانه ساخت از اداره کل تجهیزات پزشکی کشور

نتایج استفاده از دستگاه هشدار شب ادراری در تحقیقات دانشگاهی

 

 برای تهیه دستگاه هشدار دهنده شب ادراری پی ام می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید:

خیابان ولیعصر نرسیده به سه راه جمهوری جنب کفش بلا پلاک 1255 - تجهیزات پزشکی بهداد 

02166404324 - 02166462746 - 09122242735

 

شرق تهران - خیابان دماوند

02177591454 - 09127346992

 

و یا در پیام رسان واتساپ به شماره

0912-734-69-92

پیام دهید.

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

دیدگاه‌ها  

#1 فاطمه آ 1400-06-23 13:36
سلام دختر من ۶ سالشه و ۴ هفته ست که از این دستگاه استفاده میکنه، الان بیش از دوهفته ست که شبها خشکه، اما ریتم خوابش بهم ریخته و شب که برای دستشویی بلند میشه دیگه تا صبح خوابش نمیبره، چکار باید کرد؟ لطفا پاسخ را ایمیل کنید. ممنون

‌‌ 09207346992

‌‌ 021 6691 5512

‌‌ info@parsmadarco.com

‌‌ ساعت کار شرکت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 تا 17 می باشد.

اشتراک

برای اطلاع از اطلاعیه های ما ایمیل و یا شماره تلفن خود را وارد نمایید.

 
© پارس مدار آسیا 2024