ابزاری که از آن تحت عنوان «دستگاه هشدار دهنده شب ادراری» یا دستگاه آلارم شبادراری یاد میشود به کودکان کمک میکند (که میتواند تحت نظارت یک متخصص باشد) بر مشکل خیس کردن رختخواب خود غلبه کنند. بطور کلی این دستگاه حاوی یک سنسور گیرهای شکل است که به رختخواب یا لباس زیر و توسط یک سیم به خود دستگاه وصل می شود. این دستگاه هشدار دهنده با بیدار کردن کودک هنگامی که خودش را خیس می کند باعث قطع جریان ادرار میگردد، با تکرار این موضوع ذهن کودک به کمک این دستگاه بتدریج یاد می گیرد بین عمل بیدار شدن و احساس پر بودن مثانه ارتباط برقرار کند. پس از مدتی ذهن او در می یابد چقدر ادرار داخل مثانه هست و هرگاه مثانه ی کودک پر می شود عضلات مثانه منقبض و کودک از خواب بیدار می شود تا اینکه بالاخره کودک یاد می گیرد شب ها بدون آنکه ادرار کند بخوابد و بی هیچ کمکی برای توالت رفتن، از خواب بیدار شود. شواهد موجود نشان می دهند که این روش درمانی با نرخ بهبود 80 الی 90 درصد از عدم درمان یا سایر روشهای درمان شب ادراری موثرتر است.
زمانی که این کار برای چند روز تا چند هفته تکرار شود به تدریج شخص با زمان پر شدن مثانهاش آشنا می شود و یاد میگیرد که بلافاصله پس از احساس پر شدگی مثانه از خواب بیدار شود و به طور ارادی اقدام به دفع ادرار کند. اگر فرد با صدا یا لرزش لرزانک از خواب بیدار نمیشود، لطفا فردی کنار فرد مبتلا بخوابد و لرزانک را با مچبندی که به همراه دستگاه است روی مچ دست یا پای خود نصب کند و با لرزش لرزانک متوجه شب ادراری فرد شود و او را بیدار کند.
حدود یک تا سه ماه طول میكشد تا درمان کامل گردد ولی از آنجا که این اثر دائمی است و احتمال عود خیلی كم است ارزش ادامه درمان را دارد. مطالعات مختلف ارجح بودن این روش را بر ایمی پرامین و دسموپرسین نشان داده است. شدت بیاختیاری ، سن و درجه هوش كودك اثری در نتیجه این روش درمانی ندارد.
توصیه می شود که محیطی امن و راحت در منزل برای کودک ایجاد کنند و به هیچ وجه کودک را تنبیه نکنند تا کودک احساس گناه و عدم امنیت نکند. همچنین در صورت لزوم جهت مشاوره روان پزشکی به روان پزشک مراجعه کند و در نهایت سونوگرافی از سیستم ادراری، همراه با کشت و آنالیز ادرار در آزمایشگاه برای کودک ضروری است.
ادامه مطلب: توصیههایی برای والدین کودکان مبتلا به شب ادراری
در این صفحه نظرات و بررسیهای صاحبنظران در سایتها و مراجع مختلف در رابطه با درمان شب ادراری کودکان و نقش روش درمان با دستگاه آلارم شب ادراری و روشهای مشابه گردآوری گردیده است، تا والدین گرامی بتوانند با آگاهی بیشتر برای درمان فرزند خود اقدام نمایند.
ادامه مطلب: تحقیقات و دیدگاههای صاحبنظران درباره دستگاه هشداردهنده شب ادراری
برای اغلب کودکان مبتلا به شب ادراری نمی توان یک علت اختصاصی را مشخص نمود. عوامل روانشناسی می توانند علت اصلی بروز مشکل در خانواده های بی انسجام یا سهل انگار باشند، والدینی که هرگز در جهت آموزش آداب تخلیه تلاش صحیح به عمل نیاورده اند. در این موارد معمولا سایر نشانه های سهل انگاری نیز گزارش می گردد.
ادامه مطلب: اطلاعات تکمیلی دستگاه هشداردهنده شبادراري پی ام PM
این نظریه به وسیله ایوان پتروویچ پاولف[1]، فیزیولوژیست معروف روسی عنوان گردید. او شهرت خود را مدیون آزمایشهای علمی در مورد یکی از روشهای یادگیری به نام بازتابهای شرطی[2] است که اساس چندین نظریه یادگیری شد و هنوز هم بخش مهمی از دانش روانشناسی معاصر است. وی به تداعی محرکها و رفتارهای غیرارادی علاقهمند بود و در پژوهشهای متعدد خود درباره بازتابها، فرایند جانشینسازی محرک[3] را کشف کرد. در این فرایند، محرکی که ابتدا در ایجاد پاسخ بازتابی بیاثر است، در نتیجه همراه شدن با محرک اصلی مولد آن پاسخ، خاصیت محرک اصلی را کسب میکند.
09207346992
021 6691 5512
info@parsmadarco.com
ساعت کار شرکت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 تا 17 می باشد.
ادامه مطلب ..و